Wat is online back-up?

Eenvoudig gezegd is een online back-up tegenwoordig de goedkoopste en eenvoudigste manier om een back-up te maken van je belangrijke bestanden en deze veilig op te slaan op een versleutelde externe server. Een online back-up is veel gemakkelijker en handiger te gebruiken in vergelijking met dvd’s, externe harde schijven of USB flash drives, omdat het automatisch back-ups maakt en je er zeker van kunt zijn dat je altijd over de nieuwste gegevens beschikt wanneer je deze echt nodig hebt.

Wat maakt online back-up veiliger?

De echte waarde van een online back-upsysteem is het opslaan van je gegevens op een externe locatie, zodat je back-upkopie veilig is tegen eventuele ongelukken zoals brand, overstroming, blikseminslag, inbraak, computervirussen, het per ongeluk verwijderen van gegevens en het uitvallen van de harde schijf. Met online back-up heb je altijd de laatste kopie van je gegevens behouden, zelfs als je computer en het hele kantoor volledig wordt weggevaagd door de meest verwoestende brand.

Wat is de essentie van online data back-up?

Online data back-up maakt kopieën van je belangrijke gegevens en slaat deze op in veilige servers. Voor extra veiligheid zijn er meerdere kopieën op servers verspreid over meerdere plaatsen om de beschikbaarheid van de gegevens te garanderen, zelfs als er iets gebeurt met één bepaalde back-up server. De beste online back-up service providers zoals Backblaze, Livedrive, ZipCloud en MyPCBackup bieden de hoogste versleuteling van je gegevens, zodat niemand toegang kan krijgen zonder de versleutelingscode. Het is een wachtwoord dat je alleen kent. Je hoeft alleen maar een sterk wachtwoord te kiezen dat minstens acht karakters lang is en bestaat uit letters, cijfers en andere karakters om het raden onmogelijk te maken.

Andere benamingen

Verschillende bronnen noemen online data back-up anders, bijvoorbeeld, cloud back-up, remote back-up en web-basede offline back-up, maar in principe betekenen ze hetzelfde. Je moet er je echter van bewust zijn dat online gegevensback-ups- en cloudopslag oplossingen enkele verschillen hebben, omdat cloudopslag van oudsher alleen werd gebruikt voor het opslaan en ophalen van bestanden, zonder geavanceerde back-upsoftware aan te bieden. Naast de opslag bieden de meeste geavanceerde online back-up-aanbieders ook versiebeheer, het delen van gegevens en mobiele toegang.

Kiezen van een aanbieder

Bij het kiezen van betrouwbare online back-up-aanbieders die het beste bij je of je behoeften passen, moet je verder kijken dan de naam. Je moet aandacht besteden aan specifieke kenmerken van een bepaalde back-up-aanbieders. Online back-updiensten kunnen sterk verschillen per software, uploadsnelheid, opslagcapaciteit en andere servicefuncties. Zorg ervoor dat je eerst leest wat de aanbieders van back-ups bieden en gebruik de gratis proefperiode, zodat je er volledig zeker van kunt zijn dat de online gegevensback-updienst precies is wat je nodig hebt.

Online backup

Posted in ict

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *