Wat is RPA Robotics?

RPA Robotics is technologie die voornamelijk in het bedrijfsleven wordt gebruikt om processen sneller te laten verlopen dankzij geavanceerde software. Tegenwoordig is de technologie geavanceerder dan ooit tevoren. Dit betekent dat ingewikkelde softwareprogramma’s veel werk kunnen vervangen dat nu nog door werknemers wordt gedaan. Maar hoe gaat dit er in de toekomst uitzien. De software wordt steeds fanatieker en dit drukt natuurlijk op de kosten van een bedrijf. Maar hoe zit het dan met de werknemers. Welke opties zijn er als RPA Robotics zich steeds sneller gaat ontwikkelen in de toekomst. Wat voor mogelijke gevolgen zijn er?

Meer winst voor bedrijven: economische groei

Een positief gevolg zal zijn dat er meer economische groei gaat ontstaan. De reden hiervoor is ook wel duidelijk. Minder kosten, want mensen moeten per uur worden betaald. Maar misschien is dat nog niet eens het belangrijkste. Robotsoftware is namelijk ook effectiever dan de handelingen van een mens. Dit komt omdat een robot nooit moe wordt. Bovendien maakt een robot geen fouten. En daarnaast kan een robot veel effectiever werken. RPA Robotics kan dus zorgen voor meer winst en economische groei. Maar tegen welke prijs gaat dit gebeuren, vragen veel mensen zich af. Dit is immers ook een onderwerp dat veelvuldig terugkomt in dystopische films. Hoe ziet de toekomst eruit. Is het positief of negatief. Dat is natuurlijk afwachten.

Veel werk gaat verdwijnen

Dankzij geavanceerde RPA Robotics is het evident dat veel werk gaat verdwijnen. Maar is dit positief of negatief. De eerste reactie is natuurlijk dat dit iets negatiefs is. Het betekent namelijk dat veel mensen werkloos gaan worden en dat is natuurlijk tragisch. Maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Je kunt het ook van de positieve kant bekijken. Robots nemen voornamelijk repetitief werk over. Werk dat vrijwel niemand leuk vindt om uit te voeren. Dus is het dan erg als dat werk verdwijnt. Natuurlijk wel als er niets voor in de plaats komt. Maar het kan natuurlijk zijn dat er wel iets voor in de plaats komt. De kans is namelijk groot dat die werknemers wel ergens anders voor ingezet wordt. Economische groei creƫert immers ook weer nieuwe werkgelegenheid met nieuwe banen. Ga maar eens na hoeveel banen zijn verdwenen die 100 jaar geleden zeer gangbaar waren. En nu gaat de technologie nog veel sneller dan in de laatste 100 jaar!

 

RPA Robotics

Posted in ict

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *